ABBY

Abby – Joval Flash Dance *2003
lonkat B/B, kyynärpäät 0/0, silmätarkastettu OK
Ch Oak Grove Yatasto of Joval OFA-30G – CH Jokyl Flashback OFA-47G; BVA 7:4
Abby
KoiraNetissä

Abby tuli luoksemme talvella 2006 kaksivuotiaana. Odotin saavani myöhemmin keväällä kotiin Joval-kennelistä Virginiasta Yhdysvalloista varaamani pennun. Odottamatta kasvattaja Dr. Valeria Rickard otti yhteyttä ja kysyi, haluaisinko myös aikuisen koiran, jolla on terveet lonkat ja ensiluokkainen englantilainen sukutaulu. Koira oli sijoitusnarttuna Belgiassa tilapäisesti asuvassa perheessä, jonka piti luopua siitä muuton takia. Mietin pari päivää ja tajusin, että kyllä kiitos, tämän tytön minä haluan!

Kaksi viikkoa kului järjestelyihin, ja lopulta pääsin hakemaan Abbyä Helsinki-Vantaalta. Olin ollut ilman Airedalea lähes kaksi vuotta, ja nyt tuntui kuin olisi tullut joulu! Koira haettiin trukilla hallista, se pääsi ulos laatikostaan tervehtimään, ja hyppäsi sitten autoon. Kotiin päästyämme tyttö hyppäsi lumihankeen ja juoksi portaat ylös kuistille iloisena muuta perhettä tervehtimään. Keittiössä Abby näki pöydänkulmalla poikani unilampaan ja sieppasi sen saman tien. Tunnin-parin kuluttua hän jo nukkui selällään lattialla koivet kohti kattoa. Iltalenkki pimeässä talvisessa metsässä sujui ongelmitta, yöllä ei kuulunut ääntäkään, ja aamulla Abby tuli tervehtimään meitä sängyn laidalle kyhnytettäväksi. Hän oli selvinnyt hienosti kaikesta!

Myöhemminkään ei pettymyksiä ole tullut, Abby on kaikin puolin ihana Airedale. Hän on luonteeltaan suloinen, sopeutuvainen ja seurustelevainen. Hän on myös taistelutahtoinen terrieri, eikä lähellämme taannoin ollut tienrakennustyömaa kallion räjäytyksineenkään aiheuttanut ongelmia. Hän rakastaa lapsia, pehmoleluja ja lapasten kiskomista käsistä. Hänen kanssaan on helppoa mennä työpaikalle, hotelliin, laivaan ja lentokoneeseen.

Ulkomuodoltaan hän edustaa juuri sitä tyyppiä, josta pidän, vankkarakenteinen, ei liian pieni narttu, jolla on kaunis pää ja silmät, hyvä turkki sekä kauniin tiilenpunainen selkä. Olen treenannut Abbyn kanssa jonkin verran verijälkeä, ikävä kyllä kiireeni ovat estäneet tehokkaan harjoittelun. Hän selvittää jäljen, mutta oikaisee mutkissa!

Abby sai kesällä 2007 ensimmäiset pentunsa KANS MVA Big Lady’s Yukon Jackin kanssa. Pennut ovat nyt 1-vuotiaita ja kaikkiaan erittäin miellyttäviä. Luonteet ovat hauskat ja moitteettomat, ja muutama on jo ehtinyt käynyt näyttelyissä aivan kohtalaisella menestyksellä. Kuvia pennuista löydät täältä.

Abby odottaa nyt toista pentuettaan, isäkoira on KANS MVA Katherina's Land Kindly Boy. Pentueen sukutalun näet tässä.

Muutamia Abbyn lähisukulaisia:
Äiti Zeta
Isä Dillon
Sisar Kitty
Veli Jack
Isoisä William
Iso-isoäiti Emma


Takaisin sivun alkuun       Takaisin Koiramme -sivulle       Takaisin aloitussivulle


© 2007 - 2009 Honeywolf Airedales. All rights reserved.