ABBY

Abby – Joval Flash Dance *2003
Höfter B/B, armbågar 0/0, ögonen OK
Ch Oak Grove Yatasto of Joval OFA-30G – CH Jokyl Flashback OFA-47G; BVA 7:4
Abby
i KoiraNet

Abby kom till oss på vintern 2006 som två-åring. Jag väntade på att få hem en valp, som jag hade reserverat från Joval kennel i Virginia USA, senare på våren. Alldeles oväntat kontaktade uppfödaren Dr. Valeria Rickard mig och frågade, om jag ville också ha en vuxen tik med sunda höfter och en förstklassig engelsk stamtavla. Tiken levde som fodervärdshund i en familj, som bodde tillfälligt i Belgien. Familjen var tvungen att ge bort hunden pga en ny flyttning. Jag funderade på saken för ett par dagar, och sen bestämde jag ja tack, denna flicka vill jag ha!

Arrangemangerna tog två veckor, och slutligen kunde jag starta mot Helsingfors-Vanda. Jag hade varit utan en Airedale för nästan två år, och nu kändes det som Jul! Gaffeltruck hämtade hunden, jag tog henne ut för att hälsa, och satt sedan henne i bilen. Framme hoppade hon i snön och sprang upp trappan för att glatt hälsa på familjen. I köket såg hon min sons sömnfår på bordet och snappade den i en sekund. Inom en timme eller två sov hon redan med alla fyra ben mot taket. Nattpromenad i den mörka vinterskogen gick utan problem, på natten var hon helt tyst, och på morgonen kom hon glatt till sovrummet för att hälsa på god morgon. Hon hade klarat sig utmärkt!

Inte ens efteråt har det blivit besvikelser, Abby är en härlig Airedale. Hon är mycket ljuvlig, anpassar och lär sig lätt och älskar att umgås med människa. Men hon är också en terrier med kamplust, och inte ens vägbildning och detonationer nära oss har orsakat problem. Abby älskar barn, mjuka djur och att dra vantar från händer. Det är lätt att ta henne till jobbet, hotell, färja och flygplan.

Exteriört representerar hon just den typ som jag gillar, en relativt robust, inte alltför liten Airedaleflicka med ett vackert huvud och vackra mörka ögon, bra päls med djupröd rygg. Jag har ställt ut henne mycket litet. Eftersom hon är född i USA och är kuperad, kan jag inte ställa henne ut i Finland. Jag har tränat blodspår med henne, men tyvärr har mina bråttom förhindrat effektiv träning. Abby klarar spåret, men riktar i hörnen!

Abby födde sin första kull i sommaren 2007. Valparna är nu 1-åriga och allt som allt mycket behagliga. De har trevliga lynnen, och några har redan hunnit delta utställningar med goda resultat. Du kan se bilder av valparna här.

Abby skall föda sin adra kull i augusti. Pappan är INT UCH Katherina's Land Kindly Boy. Valparnas stamtavla ser du här.

Här kan du se några av Abbys nära släktingar:
Mamma Zeta
Pappa Dillon
Syster Kitty
Bror Jack
Farfar William
Mormors mor Emma


Upp       Tillbaka till Våra hundrar       Tillbaka till Index

© 2007 - 2009 Honeywolf Airedales. All rights reserved.