JESSI

Jessi – Joval Rainbow In The Frost *2005
AM CH Timberwyck Maximum Overdrive OFA-30G – AM CH Joval Hearts of Fire OFA# AT-3928E25F-PI (EXCELLENT)
Jessi
KoiraNetissä

Kun syksyllä 2005 otin yhteyttä Dr. Valeria Rickardiin Joval -kenneliin Virginiaan, kuvailin hänelle vanhaa Papuani. Hän kertoi omistavansa hyvin samantyyppisen nartun, joka oli tarkoitus astuttaa. Puolen vuoden kuluttua nelikuinen Jessi saapui meille, ja saatoin vain ihmetellä kuinka hyvin kaikki olikaan järjestynyt, sillä Abby oli kovasti leikkiseuran tarpeessa. Ensimmäisenä iltana uudessa kodissa pentu kiipesi ruokapöydälle ketterästi kuin apina. Hän on kunnostautunut kiipeilyssä myöhemminkin, enkä juuri hämmästyisi mikäli joskus näkisin hänet katolla. Hän on melko taitava avaamaan ovia (hänen äitinsä on mestari), ja hän osaa ottaa pöydältä 15 munan kennon ja kantaa sen pihalle rikkomatta munia. Ne rikotaan vasta pihalla. Hänellä on epäilemättä monia muitakin lahjoja, kunhan emännällä riittäisi aikaa niiden hyödyntämiseen. Jälkitreenit kuitenkin aiomme aloittaa. Jessi on helppo ja nopeasti oppiva koulutettava. Hän on myös ensimmäisestä illasta asti tiennyt, että vielä joskus hänestä tulee Ykköskoira: Abby on luonteeltaan rauhaa rakastava, Jessi taas sangen vallanhimoinen. Tytöt ovat kuitenkin hyviä ystäviä, ja kiltistä Abbystäkin kuoriutuu tarpeen vaatiessa kunnon kurinpitäjä.

Jessi on älykäs ja toimintakykyinen, terävä, sylissäkin viihtyvä Airedale. Tiukka vahti pienestä pitäen. Erityisen paukkuarka hän ei ole! Lähellämme räjäytetään kalliota tien tieltä, ja ensimmäiset paukut olivat järkyttäviä räjähdyksiä, jotka saivat talon hyppäämään perustuksillaan. Jessi otti vain pari ylimääräistä askelta, piti hännän pystyssä laskematta sitä hetkeksikään, ja katsoi minua aivan kuin tilanne olisi hänen mielestään ollut korkeintaan mielenkiintoinen.

Turkki on erittäin karkea, ja koristukset ovat antaneet odottaa itseään. Häntä on typistetty, eli hänellä on porttikielto kotimaan näyttelyihin. Toivon kuitenkin pääseväni viemään hänet Ruotsiin heti kun saan turkin näyttelykuntoon ja mikäli Abbyn pennut sen sallivat.

Tässä näet Jessin lähisukulaisia:
Äiti Hailey
Isä Emerson
Isä
Velipuoli Maximus
Läheinen serkku Krissie
Isoisä Erik
Isoäiti Zeta
Takaisin sivun alkuun       Takaisin Koiramme -sivulle       Takaisin aloitussivulle

© 2007 - 2009 Honeywolf Airedales. All rights reserved.