JESSI

Jessi – Joval Rainbow In The Frost *2005
AM CH Timberwyck Maximum Overdrive OFA-30G – AM CH Joval Hearts of Fire OFA# AT-3928E25F-PI (EXCELLENT)
Jessi
i KoiraNet

När jag på hösten 2005 kontaktade Dr. Valeria Rickard, Joval Airedales Virginia, beskrev jag min gamla Papu till henne. Hon berättade att hon äger en tik som påminner min beskrivelse mycket, och denna tik planerade hon att para ännu samma år. Efter ungefär sju månader flög Jessi till oss fyra månader gammal. Jag kunde bara undra på hur passligt allt hade ordnat sig, eftersom Abby verkligen var i behov av en lekkamrat. På den första kvällen klättrade valpen på matbordet som en apa. Hon har kvalificerad sig i klättrandet även sedan dess, och jag skulle inte egentligen häpna över att en dag se henne tå taket. Hon är ganska skicklig i dörröppningen (hennes mamma är en mästare), och hon kan plocka en femton äggs kartong från bordet samt bära den ut på gården utan att bryta ägg. Dom bryts först på gården. Utan tvekan har hon också många andra talanger, om matten bara hade tillräckligt tid för att utnyttja dem. I varje fall kommer vi att börja träna spår. Jessi lär sig snabbt och lätt antingen med godis eller med beröm. Hon har också från och med den första kvällen vetat att hon en dag skall bli nummer ett bland hundarna: Abby är fridsälskande, medan Jessi vill ha mera makt! Men flickorna är goda vänner, och snälla Abby kan upprätthålla disciplinen om det behövs.

Jessi är mycket intelligent och aktionskunnig, och ganska skarp. Hon sitter gärna i famnen, och är en strikt vakt. Man kan inte kalla henne skotträdd! De håller på att bygga en väg och detonera klippor nära oss, och de första smällarna var fruktansvära. Huset hoppade på sitt underlag. Men Jessi tog bara ett par extra steg, höll svansen uppe hela tiden och tittade på mig, liksom det bara hade varit högst intressant.

Jessi har mycket sträv päls, och vi väntar ännu på prydnaderna. Hon är kuperad, och därmed utstängd från de inhemska utställningarna. Jag hoppas dock kunna ta henne till Sverige genast efter jag har lyckats få hennes päls i utställningsform – om Abbys valpar låter mig gå.

Här kan du se några av Jessis nära släktingar:
Mamma Hailey
Pappa Emerson
Pappa
Halvbror Maximus
Nära kusin Krissie
Morfar Erik
Mormor Zeta
Upp       Tillbaka till Våra hundrar       Tillbaka till Index

© 2007 - 2009 Honeywolf Airedales. All rights reserved.